Reiki

Tweede graad

Er wordt wel gezegd dat de tweede graad een vanzelfsprekende stap is als vervolg en ter versterking van jouw band met Reiki.

Zoals met alle graden in Reiki, voel je van binnen dat je het wilt doen en dat gebeurt pas als je er aan toe bent. Meestal zitten er minstens drie maanden tussen de eerste en de tweede graad. De eerste graad is voor veel mensen genoeg. Ons advies is, neem de tijd om het te ontdekken. Maar ga de waarde van het je afvragen niet uit de weg in de sleur van alledag. Sta er eens bij stil. Dat kan je verder brengen.

Je kunt met de tweede graad Reiki energie op afstand sturen. Een behandeling op afstand dus. En je kunt er ook een krachtige mental-healing mee geven. Aan een ander, maar ook aan jezelf, waardoor je hart en je hoofd meer gaan samenwerken. Je denken zachter wordt, met meer liefde, ook over jezelf.

Maar de tweede graad is veel meer. De inwijding in de tweede graad geeft je toegang tot een geheel nieuw gebied. Je hebt daar een ander bewustzijn. Het is de perfecte methode om zonder mentale inspanning aan meditatie te doen.

De ervaring is dat tijd in dat tweede graad gebied anders wordt ervaren. Je kunt zelfs Reiki behandelingen heen en weer in de tijd sturen. Bijvoorbeeld naar je geboorte. Maar ook naar een sollicitatie gesprek dat nog moet komen. Je zou kunnen zeggen dat het een mystiek gebied is en dat je daar met de tweede graad toegang tot krijgt. Het verbreedt je bewustzijn.

Met de tweede graad begint jouw actieve spirituele ontwikkeling. Veel mensen ervaren na het doen van de tweede graad nog meer een versterking van de eigen energie. Maar ook het ontwikkelen van persoonlijke groei en duidelijker weten wie je bent. Het is een gereedschap dat je elke dag actief kunt gebruiken. In je werksituatie, in je relatie, met je familie, naar jezelf.

Cursus vorm:
Een Reiki cursus tweede graad bestaat in principe uit een vrijdagavond en een hele zondag daarop volgend. In het eerste deel krijg je de Symbolen. Gedurende de dag, de Inwijding en het beoefenen en de uitleg daarvan.

Mail ons of er een tweede graad cursus is gepland.