Reiki

Eerste graad

De eerste graad is de belangrijkste in Reiki.

Hiermee krijg je toegang tot meer levensenergie, die Reiki genoemd wordt. Je kunt het niet leren, je kunt het alleen maar krijgen via een inwijding door een Reiki Master. Daarna heb je Reiki en ben je op een pad dat leid naar je werkelijke zelf. Er vinden echte veranderingen plaats, je ervaart een persoonlijke groei die alleen maar goede kanten heeft.

Doordat je meer levensenergie hebt kun je jezelf via je handen ook behandelen. Maar ook familie, kennissen, buren en zelfs, als je dat wilt andere mensen zou je kunnen behandelen. En planten en je huisdier. Het is dan allemaal een kwestie van regelmatig doen en dat noemen we oefenen. Eigenlijk is het woord praktiseren beter op zijn plaats.

Kleine wondjes genees je zonder problemen. Diepere zaken, als een chronische ziekte, nemen meer tijd. Bij deze diepere zaken is het niet altijd zeker wat de uitkomst is. Soms is dat een dieper bewustzijn van wat er werkelijk aan de hand is en soms geneest het. Met Reiki ben je niet opeens dokter, we raden iedereen aan om als dat nodig is gewoon naar de dokter te blijven gaan. Reiki is een spirituele heel methode.

Het klinkt allemaal als een wonder en eigenlijk is het dat ook. Dat zeggen veel mensen die de eerste graad hebben gedaan.

Cursus vorm:
Een Reiki cursus Eerste graad bestaat uit 4 dag delen, met minstens een dag deel er tussen, maar nooit meer dan twee dag delen. Meestal een weekend of vier avonden of middagen achtereen.